Pro prodloužení životnosti a docílení pravého efektu vaření na horkém kameni je nutné před prvním použitím provést zásadní věc, a tou je tzv. omlazení nádobí. Nádobí se doporučuje omýt v teplé vodě s použitím houbičky a běžného čistícího přípravku. Při umývání není nutné používat sílu – účelem je odstranit nečistoty, které se mohou na nádobí objevit v důsledku skladování a přepravy. Zároveň se ujistěte, že veškeré uvolněné kovové částice z výroby jsou odstraněny, především je nutné zkontrolovat kovový plát na spodku nádobí. Po omytí nádobí důkladně osušte.
Poté na suché a studené nádobí naneste čajovou lžičku stolního oleje (olivový olej není vhodný). Doporučené oleje jsou všechny, které se používají pro vaření na velice vysokých teplotách, například rýžový či avokádový. Obyčejný stolní olej ovšem rovněž postačí. S použitím papírového ubrousku rozetřete olej po povrchu nádobí, nechte vsáknout a Vaše Stoneline pánev, pekáč či hrnec jsou připraveny k použití.